Köyhästä tuntuu pahalta

15 06 2009

Desucon oli ja meni, sieltä kotiuduttua voikin alkaa murehtia sijoituskohteita viimeisille pennosilleen. En nyt tässä ala käsittelemään conia sen tarkemmin, Bubu ja Nova hoitivat sen jo varsin perusteellisesti. Riittänee kun sanon että aivan mahdottoman erilainen con ei ollut, mutta tällä hetkellä kantaa mielessäni Suomen (tähän mennessä) parhaan conin titteliä.

Tässä taas nämä tärkeimmät:

  • True Tears (!) dvd-boksi 21.7.2009 MSRP$39.98
  • Lucky Star OAV dvd 4.8.2009 MSRP$14.98
  • Full Metal Panic TSR bluray 11.8.2009 MSRP$99.98
  • Gunslinger Girl Il Teatrino 18.8.2009 dvd-boksi MSRP$59.98

Heinäkuussa siis vihdoinkin True Tearsin dvd-boksi, joka osaltaan auttaa tyhjentämään köyhän taskurahoja. Hieman huolestutti kun viime vuotisen bluray-uutisen jälkeen koko julkaisu peruttiin, mutta ehkä massiivisen dvd-myynnin ansiosta (koska kaikkihan ostavat True Tearsin, EIKÖ VAIN?) siitäkin päästään näkemään HD-julkaisu lätäkön tällä puolen.

Aiemmin mainitsemani Full Metal Panic TSR bluray sai vihdoinkin julkaisupäivän, elokuun 11.pvä sen saa kiikuttaa kassalle. Itseä tietysti hieman häiritsee se ettei ensimmäistä kautta ole julkaistu blurayllä vaikka halpisjulkaisuna juuri kakkoskauden alla, olisi varmasti kysyntää sille. Esimerkiksi itse en kyseistä sarjaa DVD:llä koskaan hankkinut, ja nyt tuntuisi hieman hassulta ostaa ensimmäinen kausi huomattavasti kehnompilaatuisena kuin toinen kausi. Ehkäpä sitten tulevaisuudessa.

Gunslinger Girlin suhteen taas ollaan hieman paremmassa jamassa,  mutta silti aikataulullisesti vähän hakoteillä. Ensimmäinen kausi on luvattu blurayllä 2009, mutta varman julkaisupäivän sai silti ensin toisen kauden DVD-boksi, joka nähdään kaupoissa elokuun puolivälin jälkeen. Siitäkin on HD-lähdemateriaali olemassa, joten masteroinnin takia se ei ainakaan myöhästy, joten en jälleen kerran näe mitään syytä sille miksei toisen kauden sd- ja HD-julkaisua voida tehdä samaan aikaan, samalla tavalla kuin perinteisillä elokuvillakin tehdään.

Jos nyt järkevästi ajatellaan niin tuoreempien HD-julkaisujen aikataulut pitäisi sijoittaa suuria piirtein seuraavanlaisesti:

  1. Vanhan materiaalin (jos sellaista on) remasteroitu bluray
  2. Uusi kausi yhtäaikaa DVD:llä ja blurayllä.
  3. ????
  4. PROFIT

Onko mahdottoman vaikeaa? Nyt tulee Harrison-Stetsonilla määriteltynä ensimmäisiä kausia, toisia kausia, remasteroituja ja bluray-julkaisuja sekaisin.

Lucky Star -fanit voivat huokaista helpotuksesta, vaikka kuudennen kiekon limited edition -julkaisu peruttiin kehnon myynnin takia, OAV tulee silti 4.8.2009 kauppoihin. Liekö sitten julkaisijan usko sarjan myyntiin hiipunut, mutta kiekolla ei ole englanninkielistä dubbausta ollenkaan. Se nyt ei sinällään ketään jenkkilän ulkopuolella haitanne, mutta on yleensä merkki siitä ettei julkaisuun haluta panostaa joko kehnon myynnin tai pienen kohdeyleisön takia.

Jos joku huomasi etten maininnut sanallakaan elokuun Devil May Cry bluray-julkaisua, se johtuu puhtaasti siitä että otan aiheeksi vain hyviä sarjoja.

coolface


Toiminnot

Information

2 responses

16 06 2009
nvjinx

Hemmetti, missasin itse kokonaan True Tearsin boksin ja juuri tuli Amazonista tilattua. Eipä auta kun pistää taas Visa vinkumaan kun palkkapäivä koittaa.
Mutta miksi ihmeessä haluat ostaa Il Teatrinon DVD:llä? Kyseessä on mitä hirvittävintä brändin raiskaamista mitä olen kuunaan todistanut. Osta mangat, älä pilaa tarinaa katsomalla sitä paskana animena.

18 06 2009
Weeaboo

Loleja, pyssyjä, mitä muuta voi animelta toivoa?

Ei mutta tosissaan, katsoin ensimmäisen jakson fansubina eikä se vaikuttanut niin järkyttävän kauhealta kuin mitä jotkut tahot ovat pelotelleet. Ehkä se pommittaa sitten täysin myöhemmissä jaksoissa, mutta harvapa sarja on täydellinen.

(ja itseä vaan häiritsee tosi kovaa jos ensimmäinen kausi on yksinään hyllyssä..)

Jätä kommentti